Tuesday, August 18, 2009

Khemah Ibadah Sekolah Kebangsaan Pekan TamparuliAlhamdulillah, pada 14 hingga 16 Ogos lepas, PSS telah bersama-sama pelajar SK. Pekan Tamparuli dalam program Khemah Ibadah. Seramai 107 orang dari kalangan murid tahun 2 hingga tahun 6 telah menyertai program tersebut. Manakala tenaga fasilitator terdiri daripada ahli Kelab Remaja Ukhuwwah (KRU) dan beberapa orang pelajar UMS.

Antara aktivti yang dimuatkan sepanjang program ini ialah ceramah Rukun Solat, Slot Kenal Makmum Makmum Masbuq dan Muwafiq, Qiyamullail, Latihan Dalam Kumpulan (LDK), selain sesi pembentangan dan Riadah Islami.

Sungguh, melentur buluh biarlah dari rebung. Program seumpama ini wajar diteruskan dan dicontohi sekolah mahupun surau-surau untuk didedahkan kepada anak-anak muda remaja. Manakan tidak? Pendedahan ilmu dari awal ini sahajalah yang paling tidak, menghadapi serangan psikologi dan budaya yang menjajah masyarakat kita tika ini.

Semoga rahmat Allah akan terus bersama-sama kita agar usaha mendididk dan melahirkan da’ie seumpama ini dapat diteruskan.

No comments: